Ζητήστε να σας καλέσουμε
Request to call you Back
What challenge can we help you solve ?
How would you like us to contact you?
Login to see More
ΠΕΛΑΤΗΣ:
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΓΓΑ)
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΕΤΟΣ:
2007

Σύντομη Περιγραφή του Έργου

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση Ηλεκτρονικού Συστήματος Εποπτείας Αθλητικών Εγκαταστάσεων (CCTV) σε 22 αθλητικές εγκαταστάσεις τέλεσης αθλητικών διοργανώσεων και δραστηριοτήτων. 

Οι χώροι που εποπτεύονται είναι ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, ο εξωτερικά περιβάλλον χώρος, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και οι χώροι προσέγγισης των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση

Σκοπός των συστημάτων αυτών είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση πράξεων βίας και εν γένει αξιόποινων πράξεων, με αφορμή αθλητικές συναντήσεις. 

Μέσω των συστημάτων αυτών εποπτεύονται οι προαναφερθέντες χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατά τη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων, καθώς και τα πρόσωπα που ευρίσκονται στις εγκαταστάσεις αυτές. 

Η τεχνική λύση την οποία η SPACE HELLAS προσφέρει συμπεριλαμβάνει προϊόντα και υπηρεσίες καταξιωμένων οίκων του εξωτερικού οι οποίοι εξειδικεύονται στα κύρια αντικείμενα του έργου όπως είναι η DALLMEIER (κάμερες & καταγραφικά), η FUJITSU SIEMENS (ΙΤ εξοπλισμός), η CISCO Systems (Δικτυακός εξοπλισμός) και άλλοι επώνυμοι κατασκευαστές, οι οποίοι με τον εξοπλισμό τον οποίο προσφέρουν πλαισιώνουν την ολοκληρωμένη πρότασή της.


Στόχος του Έργου

  • Κατάλληλο αριθμό εγχρώμων, αυτόματων και υψηλής ευκρίνειας εικονοληπτών (σταθερών ή περιστρεφόμενων- PTZ , τύπου speed dome) αναλογικών και δικτυακών IP. Οι προτεινόμενοι στα πλαίσια του έργου εικονολήπτες διαθέτουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά που τους κάνουν να αποδίδουν εξαιρετικής ποιότητας σήματα κάτω από δύσκολες συνθήκες φωτισμού και καιρικές συνθήκες λειτουργίας. Συγκεκριμένα, για την επίβλεψη των κερκίδων, του αγωνιστικού χώρου και του άμεσου εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου θα τοποθετηθούν  αναλογικές speed dome κάμερες με δυνατότητα επιτήρησης συμβάντων, ενώ για την καταγραφή των εισερχόμενων φιλάθλων στις πύλες εισόδου του γηπέδου και τους διαδρόμους των αποδυτηρίων, θα εγκατασταθούν σταθερές IP κάμερες 

  • Τον απαραίτητο ενεργό εξοπλισμό δικτύου (routers, switches, wi-fi) για την μεταφορά των δεδομένων μεταξύ των δικτυακών  εικονοληπτών των εποπτευόμενων χώρων και του κέντρου ελέγχου. 

  • Μονάδες καταγραφής σημάτων VIDEO σύμφωνα με το πρωτόκολλο MPEG-2 σε πραγματικό χρόνο (25 frames/sec) και σε πλήρη ανάλυση PAL 720x576

  • Σταθμούς παρακολούθησης και τηλεχειρισμού του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας σε κάθε στάδιο χρησιμοποιώντας λειτουργίες virtual matrix. 

  • Κέντρο Ελέγχου Αστυνομίας (ΚΕΑ) το οποίο βρίσκεται στις κερκίδες της αθλητικής εγκατάστασης και περιλαμβάνει μόνο τα τερματικά εποπτείας των εικονοληπτών

  • Κατάλληλη καλωδιακή υποδομή για διασύνδεση των αναλογικών εικονοληπτών με το Κέντρο Ελέγχου Δεδομένων Αστυνομίας (ΚΕΔΑ)

  • Μονάδες Κωδικοποίησης σημάτων VIDEO σύμφωνα με το πρωτόκολλο MPEG-2/MPEG-4 τόσο για την τοπική εποπτεία σε κάθε στάδιο όσο και απομακρυσμένα μελλοντικά από τα ΕΚΕ.

  • Εξωτερικές Μονάδες Αποθήκευσης Σημάτων για μεγαλύτερη ευελιξία αναβάθμισης του αποθηκευτικού χώρου 

  • Κέντρο Ελέγχου Σταδίου (ΚΕΣ) το οποίο αποτελείται από το Data Center του Σταδίου και το ΚΕΔΑ ως δυο ανεξάρτητα προσβάσιμους χώρους.

Οι συνεργασίες μας