Ζητήστε να σας καλέσουμε
Request to call you Back
What challenge can we help you solve ?
How would you like us to contact you?
Login to see More
09/10/2023
Τιμητική διάκριση της SPACE HELLAS στα “2023 WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards”

H Space Hellas βραβεύτηκε στα WITSA 2023 ως Merit Winner στην κατηγορία «Sustainable Growth/Circular Economy Award, Private Sector/NGO», για το έργο “Εγκατάσταση Μετεωρολογικών Σταθμών & Ανάπτυξη Υποδομής Διαδικτυακής Πύλης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας”, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2023” στο Κούτσινγκ της Μαλαισίας, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση του Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά εκατόν τριών συστημάτων πέντε διαφορετικών τύπων, την αναβάθμιση του κεντρικού μηχανογραφικού και τηλεπικοινωνιακού συστήματος, καθώς και την υποδομή υλικού και λογισμικού για την παραγωγή και διανομή μέσω Διαδικτύου (Portal) δεδομένων από επιφανειακούς σταθμούς, μετεωρολογικών προβλέψεων, κλιματικών προϊόντων κ.λπ. σε κάθε ενδιαφερόμενο για την κάλυψη των αναγκών της ΕΜΥ. Στόχος του έργου είναι η παροχή ολοκληρωμένων, μετεωρολογικών πληροφοριών σε κρίσιμους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς τομείς, σε δημόσιους φορείς, σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και στον απλό πολίτη, με φιλικό τρόπο μέσω του διαδικτύου ή άλλων σύγχρονων πηγών πληροφόρησης. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas, Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης, δήλωσε:
«Είμαστε χαρούμενοι που για μια ακόμη φορά η εταιρεία μας διακρίθηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας και Υπηρεσιών Τεχνολογίας. Η διάκρισή μας ως Merit Winner των 2023 WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards, στην κατηγορία «Sustainable Growth/Circular Economy (Private Sector/NGO)», μας τιμά ιδιαίτερα. Το έργο αναβάθμισης του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το οποίο διακριθήκαμε είναι πολύ σημαντικό, λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Τα οφέλη του έργου πολλαπλά, καθώς από τη μετεωρολογική πληροφορία επηρεάζονται τόσο οι κρατικές υπηρεσίες, όσο και οι φορείς που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αναγνώριση, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτού του τόσο σημαντικού έργου που υλοποιήσαμε, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία μας σε ένα ευρύτατο φάσμα σύγχρονων τεχνολογιών, στον χώρο της ανάπτυξης και υποστήριξης Δικτύων Ραντάρ Μετεωρολογίας.»
 

Οι συνεργασίες μας