Ζητήστε να σας καλέσουμε
Request to call you Back
What challenge can we help you solve ?
How would you like us to contact you?
Login to see More
ΠΕΛΑΤΗΣ:
Δήμοι και Περιφέρειες
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:
Digital Museum
ΕΤΟΣ:
2021

Σύντομη Περιγραφή του Έργου

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Κάθε πόλη στην Ελλάδα έχει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα (μνημεία, ιστορία, λαογραφία, μουσική, φυσικό περιβάλλον) όπου μεγάλο μέρος αυτού δεν αναδεικνύεται. 

Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλά 
μη επισκέψιμα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολογικά ευρήματα σε αποθήκες μουσείων άλλων περιοχών, καταστροφή περιβάλλοντος και άλλοι λοιποί παράγοντες που ενισχύουν αυτό το φαινόμενο. Με γνώμονα όλων των προαναφερθέντων προκύπτει η ανάγκη για την ανάδειξει και την προβολή των μνημείων της κουλτούρας και του πολιτισμού του κάθε τόπου.

Η ΑΝΑΓΚΗ
Η προβολή και αξιοποίηση του πολιτισμού μας επιτυγχάνεται με σύγχρονους τρόπους που προσελκύουν τον επισκέπτη με λογικό κόστος σε ειδικές και εκσυγχρονισμένες υποδομές.

Στόχος είναι:

  • Η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Η προσέλκυση επισκεπτών
  • Την προαγωγή της μάθησης (επισκέψεις σχολείων)
  • Την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος – Ο «τουρισμός της εμπειρίας»


Η ΙΔΕΑ
Η ιδέα στοχεύει στη δημιουργί ενός νέου Ψηφιακού Μουσείου που να περιλαμβάνει:

  • Βίντεο προβολές (ακόμα και στερεοσκοπικές 3D) 
  • Διαδραστικές εφαρμογές
  • Ψηφιακές αναπαραστάσεις σε ολογράμματα
  • Εικονική πραγματικότητα 
  • Επαυξημένη πραγματικότητα
  • Τον εμπλουτισμό ενός υπάρχοντος μουσείου με ψηφιακά εκθέματα και συστήματα ξενάγησης


ΤΑ ΕΡΓΑ

Ψηφιακό Μουσείο Άνδρου
Το μουσείο προβάλει την ιστορία της Άνδρου μέσα από ντοκιμαντέρ και διαδραστικές εφαρμογές. Περιλαμβάνει εξοπλισμό προβολής 3D, διαδραστικά τραπέζια και ολογράμματα.
 
             


Ψηφιακό Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης Ανωγείων
Το έργο περιλαμβάνει τον εμπλουτισμό του Κέντρου Αρχαιολογικής Πληροφόρησης Ανωγείων με ψηφιακά εκθέματα (3D προβολές και διαδραστικές εφαρμογές) για το Ιδαίον Άντρον και τη Ζώμινθο, τις μυθολογικές αναφορές και την ιστορία των ανασκαφών στην περιοχή

       


Ψηφιακό Μουσείο Ζάκρου
Το χωρίο Ζάκρος του Δήμου Σητείας προβάλει τα αξιοθέατα της περιοχής του σε 3D προβολές και ολογράμματα. Τα φαράγγια, τα σπήλαια, το στοιχείο του νερού και το περίφημο Μινωικό Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου, αποτελούν τα βασικά θέματα της έκθεσης.
 
        


Ψηφιακή ανάπτυξη πολιτιστικού περιεχομένου στη Σητεία
Το ψηφιακό μουσείο στην πόλη της Σητείας περιλαμβάνει 3D ντοκιμαντέρ και διαδραστικές εφαρμογές. Παρουσιάζονται τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και το φυσικό περιβάλλον της Σητείας.

       


Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας
Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου με 3D ντοκιμαντέρ και διαδραστικές εφαρμογές. Παρουσιάζονται τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και το φυσικό περιβάλλον της Ιεράπετρας.

       


Το έργο περιλαμβάνει καινοτόμες υπηρεσίες πληροφόρησης και προβολής για τους αρχαιολογικούς χώρους του Μυκηναϊκού πολιτισμού (Μυκήνες και Τίρυνθα) και για το αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου, όπως συστήματα ξενάγησης, διαδραστικά χρονολόγια & ψηφιακή σήμανση.

      


Ψηφιακό Διαδραστικό Πάρκο και Μουσείο στο Οχυρό Λίσσε
Σε μία στοά του Οχυρού Λίσσε διαμορφώθηκε ένα πρότυπο Μουσείο – Διαδραστικό Πάρκο όπου δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν στιγμές από την ιστορία του Οχυρού με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο. Την έκθεση συμπληρώνουν αντικείμενα εποχής, ψηφιακά εκθέματα και εκπαιδευτικά δρώμενα.

       


Οι συνεργασίες μας