Ζητήστε να σας καλέσουμε
Request to call you Back
What challenge can we help you solve ?
How would you like us to contact you?
Login to see More
22/09/2023
Η Space Hellas κάτοχος του 99,93% των μετοχών της εταιρείας SingularLogic

H SPACE HELLAS A.E. Συστήματα και Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής, Ασφάλειας - Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας (στο εξής SPACE HELLAS), στο πλαίσιο της  έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.1 του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι προέβη στην πώληση του μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (39,97 %) στην εταιρεία «Epsilon SingularLogic Α.Ε.» με αγοράστρια την εταιρεία «EPSILON NET A.E.» με το τίμημα να ανέρχεται σε 11,8 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα προέβη σε αγορά ποσοστού 39,93 % της εταιρείας «SingularLogic Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής» (στο εξής «SINGULARLOGIC») από την εταιρεία «EPSILON NET A.E.» με το τίμημα να ανέρχεται σε 6,3 εκ. ευρώ.

Για τον προσδιορισμό του τιμήματος αγοράς των μετοχών της SINGULARLOGIC Α.Ε και του τιμήματος πώλησης των μετοχών της Epsilon SingularLogic  Α.Ε   ελήφθησαν υπόψιν τόσο τα Ίδια Κεφάλαια της κάθε μία εταιρίας όσο και  οι  Εκθέσεις Ανεξάρτητων  Ορκωτών Ελεγκτών από τις οποίες προκύπτει  ότι τα τιμήματα πώλησης & εξαγοράς ανταποκρίνονται στην εύλογη αξία των εταιριών  SINGULARLOGIC Α.Ε  και Epsilon SingularLogic  Α.Ε.

Οι δύο αυτές ταυτόχρονες κινήσεις καθιστούν την SPACE HELLAS κάτοχο του 99,93% της «SINGULARLOGIC» και την «EPSILON NET A.E.» μέτοχο με ποσοστό 99,97% στην εταιρεία «Epsilon SingularLogic Α.Ε.», κεφαλαιοποιώντας εκατέρωθεν τις αξίες οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα από την κοινή δημιουργική πορεία των δύο εταιρειών που ξεκίνησε με την εξαγορά 50%-50% της «SINGULARLOGIC» στις 11/01/2021.  

Η επιτυχημένη κοινή προσπάθεια θα συνεχίσει να υφίσταται στα κοινά εμπορικά και τεχνολογικά πεδία συνεργασίας τα οποία έχουν δημιουργηθεί και στην κοινή πορεία εξεύρεσης νέων προϊόντων και λύσεων όπως αρχικά είχε σχεδιασθεί από τις διοικήσεις των δύο ομίλων.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η SINGULARLOGIC, ως μέλος του ομίλου SPACE HELLAS,  εστίασε στον τομέα των μεγάλων έργων και πελατών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου και επικεντρώθηκε στην αναδιοργάνωση της εταιρίας, στην κεφαλαιακή ενίσχυση, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και όλων των υποδομών της εταιρίας. Ενισχύθηκε το R&D και το τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών και ξεκίνησε δυναμικά η ανανέωση των λογισμικών και εφαρμογών που υποστηρίζει η εταιρία. Ταυτόχρονα, δημιούργησε δομές και διαδικασίες ικανές να προφέρουν 24ωρη υποστήριξη με αυστηρά Service Level Agreements σε όλο το πελατολόγιο της εταιρίας. Η SINGULARLOGIC εστίασε στη δημιουργία νέων προϊόντων και συνεργασιών με διεθνείς οίκους λογισμικού και άλλες Ελληνικές εταιρίες. Επίσης, ενισχύθηκε σημαντικά η εμπορική διείσδυση της εταιρίας στην αγορά με την επιτυχή ανάληψη έργων που αύξησε  το ανεκτέλεστο ποσό  αξιοποιώντας τις συνέργειες με τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου.  Τέλος, εντός του 2023 η εταιρία ανέλαβε και εκτέλεσε με επιτυχία  δυο  διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις  και προετοιμάζεται για τις επόμενες.  

Η SPACE HELLAS με την απόκτηση του 99,93% στη θυγατρική της SINGULARLOGIC, επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης του ομίλου στο Digital Integration αξιοποιώντας την συνεργασία και τα εργαλεία από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού παγκοσμίως όπως SAP, Microsoft, ServiceNow κ.ά αλλά και τα ιδιοπαραγώμενα λογισμικά της SINGULARLOGIC.  Με συγκριτικό πλεονέκτημα την σημαντική τεχνογνωσία στην ολοκλήρωση και την υποστήριξη συστημάτων και εφαρμογών και την ενσωμάτωση διαφορετικών τεχνολογιών και υπηρεσιών, η SINGULARLOGIC δίνει έμφαση στους μεσαίους και μεγάλους πελάτες του ιδιωτικού τομέα αλλά και σε στοχευμένα έργα του δημοσίου τομέα με πλήθος συστημάτων και υπηρεσιών.  

Οι συνεργασίες μας