Space Hellas Logo   Home | Επενδυτές - Δημοσιεύσεις | Νέα | Download | Επικοινωνία   Αναζήτηση  go         
  Εταιρία
  System Integration
  Λύσεις & Υπηρεσίες
  Αγορές
Ενδεικτικό Πελατολόγιο
Αλυσίδες Καταστημάτων
Άμυνα
Ασφαλιστικός Τομέας
Βιομηχανία
ΔΕΚΟ
Εκπαίδευση
Εμπορικές Επιχειρήσεις
Ενέργεια/Καύσιμα
Κατασκευαστικές
Μεταφορές
Σώματα Ασφαλείας
Τουρισμός
Υπουργεία/Δημόσιο
Χρηματοοικονομικός Τομέας
Media
Telecom Operators
Γνώμες Πελατών
  Τεχνικές Υπηρεσίες
  Υποστήριξη Πελατών
  Έρευνα & Ανάπτυξη
  Ευκαιρίες Καριέρας
  Main
SpacePhone - Fixed, Mobile and Internet Services
Space Hellas PULSE - Maximize IT Performance - Guarantee Security Compliance
Space Hellas GUARDIAN - Maximize your Site's Security
Space Hellas among the top System Intengrators in Europe
Space Hellas Twitter Space Hellas Facebook Space Hellas Linkedin Space Hellas YouTube

ΕΚΟ ΕΛΔΑ (Fleet management)

Πελάτης: EKO ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ
Έργο : FLEET MANAGEMENT για τη διαχείριση των βυτιοφόρων οχημάτων

Λεπτομέρειες

Η εταιρία ΕΚΟ-ΕΛΔΑ, μέλος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους πετρελαιοειδών προϊόντων με ιδιαίτερη επιτυχία.

Με τη συγχώνευση της ΕΚΟ ΑΒΕΕ με την ΕΛΔΑ-Ε και την εξαγορά της ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ από την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ, διευρύνθηκε σημαντικά το δίκτυο πρατηρίων της εταιρίας, ενώ το μερίδιο στην αγορά των βενζινών, προσεγγίζει το 18%. Mε τα τρία εμπορικά σήματα EKO , Elda και MAMIΔ AKHΣ, και με περισσότερα από 1.500 πρατήρια σε ολόκληρη τη χώρα, η εταιρία έχει κυρίαρχη θέση στα καύσιμα ναυτιλίας και αεροπορίας, υψηλής ποιότητας λιπαντικά και καύσιμα και διαθέτει σημαντικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης με δυνατότητες κάλυψης όλων των περιοχών της Eλλάδας.

Οι κύριοι εμπορικοί κλάδοι δραστηριοποίησης της εταιρίας είναι οι ακόλουθοι: Πρατηρίων, Βιομηχανικών και Εμπορικών Πωλήσεων (πρώτη θέση στον κλάδο), Αεροπορικών Πωλήσεων (με μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις αεροπορικών καυσίμων το 2001 34%.), Ναυτιλιακών Πωλήσεων (10.050 τόνοι για το 2001.), Βιομηχ. και Εμπ. Πωλήσεων, Υγραερίων.

Στα πλαίσια του στόχου της επιχείρησης για αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς καυσίμων και διανομών προς τα πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και σε άλλους μεγάλους εμπορικούς της πελάτες και συνεργάτες, καθώς και της αύξησης της διαχειριστικής ικανότητας του στόλου, αποφασίστηκε η χρήση του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων της εταιρίας μας.

Η Ανάγκη

Η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ διαθέτει σήμερα περίπου 180 βυτιοφόρα οχημάτα, εκ των οποίων τα 105 κινούνται σε καθημερινή βάση σε όλο το οδικό δίκτυο της Νοτίου Ελλάδος συμπεριλαμβανομένου του νομού Αττικής.

Η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ μελέτησε και διαπίστωσε ότι χρειαζόταν πιο διαχειριστικούς και αξιόπιστους τρόπους για να παρακολουθήσει την διανομή των προϊόντων της από την στιγμή της εξόδου του βυτίου από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και κατά την διάρκεια της ημέρας. Επίσης, οι υπεύθυνοι του τμήματος δρομολογήσεων της εταιρίας αφού συνέτασσαν το καθημερινό πρόγραμμα διανομών της εταιρίας, πολλές φορές προέκυπταν έκτακτες παραγγελίες που θα έπρεπε να εξυπηρετηθούν άμεσα από το πλησιέστερο βυτίο με την απαραίτητη ποσότητα καυσίμων. Η επικοινωνία με τα οχήματα μέσω τηλεφώνου βοηθούσε αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελε η εταιρία στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πελατολογίου, ενώ παράλληλα οι οδηγοί της εταιρίας δεν διέθεταν έναν άμεσο τρόπο ενημέρωσης της εταιρείας σε περιπτώσεις κινδύνου.

Η Λύση

Η λύση στις παραπάνω απαιτήσεις, ήταν η επένδυση της εταιρίας στο ολοκληρωμένο σύστημα εντοπισμού και διαχείρισης στόλου οχημάτων Fleet Management της SPACENet . Η Space Net προσέφερε ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων με την χρήση του οποίου ήταν δυνατή η αντιμετώπιση όλων των δυνητικών προβλημάτων.

Για την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ υλοποιήθηκε μια εφαρμογή με πρωταρχικό στόχο την διευκόλυνση του έργου του τμήματος δρομολογήσεων. Η εφαρμογή που υλοποιήθηκε είχε απλοποιημένο περιβάλλον εργασίας, ώστε οι χειριστές να μπορούν με εύκολο και γρήγορο τρόπο να λαμβάνουν: την ακριβή θέση ενός βυτιοφόρου, το δρομολόγιο που έχει πραγματοποιήσει μέχρι την στιγμή του ελέγχου καθώς και τους πελάτες που έχει εξυπηρετήσει, καθώς και τη δυνατότητα της συνεχούς παρακολούθησης ενός οχήματος σε περιπτώσεις εισόδου σε απαγορευμένες περιοχές κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του. Επίσης, το μενού αναφορών περιείχε αναλυτικές αναφορές δρομολογίων και πελατών που εξυπηρετήθηκαν για οποιαδήποτε περίοδο επιθυμούσε ο χρήστης (έτος, μηνά, εβδομάδα, ημέρα, προηγούμενες x ημέρες).

Μέσα σε μία μόνο εκπαιδευτική ημέρα!! ήταν δυνατόν για τους χρήστες του συστήματος να χειριστούν από μόνοι τους την εφαρμογή και άμεσα να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το στόλο των οχημάτων τους.

Τα Οφέλη

Με την χρήση του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων οι υπεύθυνοι δρομολογίων της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ είναι πλέον σε θέση να: παρακολουθούν την εξέλιξη κάθε δρομολογίου, γνωρίζουν από ποια σημεία εξυπηρέτησης έχει ήδη περάσει το κάθε βυτίο, αναπροσαρμόζουν τα δρομολόγια εν τη εξελίξει τους, δίνουν ακριβείς χρόνους άφιξης στους πελάτες τους, γνωρίζουν όποιες μη προκαθορισμένες στάσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των ημερήσιων δρομολογίων τους και έχοντας μία πλήρη εικόνα των καθημερινών πραγματοποιούμενων δρομολογίων να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

Επίσης, το τμήμα δρομολογήσεων μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε οποιοδήποτε επείγον αίτημα πελάτη με σκοπό την τροφοδότηση του με καύσιμα.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί πλέον η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ αποτελεί αναπόσπαστο καθημερινό εργαλείο, με τη χρήση του οποίου είναι δυνατή η αποτελεσματική διαχείριση του συνόλου των βυτιοφόρων οχημάτων της εταιρίας.

« Επιστροφή

 
 
Space Hellas ISO certifications
© Space Hellas 2020 | Privacy Policy | Terms of Use | Sitemap