Space Hellas Logo   Home | Επενδυτές - Δημοσιεύσεις | Νέα | Download | Επικοινωνία   Αναζήτηση  go         
  Εταιρία
Μήνυμα Προέδρου
Διοίκηση
Ιστορικό
Παρουσιάσεις
Πιστοποιήσεις
Ποιότητα
Επενδυτές / Δημοσιεύσεις
Κέντρο Τύπου
Πρόσβαση
Θυγατρικές και Λοιπές Εταιρίες
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Υποτροφίες
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  System Integration
  Λύσεις & Υπηρεσίες
  Αγορές
  Τεχνικές Υπηρεσίες
  Υποστήριξη Πελατών
  Έρευνα & Ανάπτυξη
  Ευκαιρίες Καριέρας
  Main
SpacePhone - Fixed, Mobile and Internet Services
Space Hellas PULSE - Maximize IT Performance - Guarantee Security Compliance
Space Hellas GUARDIAN - Maximize your Site's Security
Space Hellas among the top System Intengrators in Europe
Space Hellas Twitter Space Hellas Facebook Space Hellas Linkedin Space Hellas YouTube

Ιστορικό

Η Space Hellas από την ίδρυσή της, με συνεχείς επενδύσεις σε εκπαίδευση και τεχνολογικό εξοπλισμό, έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από σημαντικά έργα στην Ελλάδα και έχει εδραιώσει αξιόλογες στρατηγικές συμφωνίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού. Κυριότεροι σταθμοί στην εξέλιξη της εταιρίας είναι:

1985: Ιδρύεται η Space Hellas.

1986 – 1995: Μια δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης, με εξειδίκευση στα μεγάλα σύνθετα δίκτυα και με σημαντικά έργα, που καθόρισαν τη θέση της εταιρίας στην ελληνική αγορά. Οn line δικτύωση για τις μεγαλύτερες εταιρίες και οργανισμούς στη χώρα μας μεταξύ των οποίων και οι τράπεζες Εθνική, Alpha, Εμπορική, Εργασίας, Κτηματική, Μακεδονίας-Θράκης κ.α. καθώς και  ενοποίηση όλων των τραπεζικών δικτύων μέσω του διατραπεζικού on line συστήματος ΔΙΑΣ. Διαδικτύωση για μεγάλους οργανισμούς όπως ΟΤΕ και ΕΛΤΑ, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τα αστυνομικά τμήματα της ΕΛ.ΑΣ., την ΕΚΟ, αλυσίδες καταστημάτων και super market όπως Σκλαβενίτης. Συμμετοχή στην ίδρυση της Hellas Com. Δημιουργία Πανελλαδικού δικτύου τεχνικής υποστήριξης με υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Ηράκλειο.

1996-1999: Στρατηγική συνεργασία με τη British Telecom και αντιπροσώπευση του παγκοσμίου δικτύου Concert για την παροχή διεθνούς επικοινωνίας σε πολλές δεκάδες πολυεθνικών εταιριών. Ίδρυση της θυγατρικής μας εταιρίας SpaceNet, στο χώρο των υπηρεσιών. Δικτυακή υποστήριξη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Αθήνας (IAΑF ΑTHENS '97), καλωδίωση και υποδομές ασθενών ρευμάτων για όλους τους νέους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Δίκτυα για τη ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ και το ΚΕΠΥΟ. Ασύρματες ζεύξεις για Panafon, Telestet. Πιστοποίηση με ISO 9001. Ίδρυση της SpacePhone, το 1998, έναν από τους πρώτους τέσσερις κύριους αντιπροσώπους της Cosmote.  Έναρξη της εμπορικής δραστηριοποίησης του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης, για όλο το γεωγραφικό χώρο της Βόρειας Ελλάδας. 

2000-2001: Στρατηγική συμμαχία με τον Όμιλο Alpha Bank και το σχήμα Delta Singular με τη συμμετοχή τους κατά 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Space Hellas. Είσοδος στο Χ.Α.Α. Συμμετοχή κατά 30% στη Delta Singular Εκπαιδευτική (πρώην Euroskills). Στρατηγική συνεργασία με τη Cisco Systems.

2002-2005: H Space Hellas αναλαμβάνει μεταξύ άλλων,τη δικτυακή αναβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας, της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ, της Chipita και της ΦΑΜΑΡ, ενώ η Πανελλήνια Τράπεζα της αναθέτει την ανάπτυξη του on line δικτύου της. Συνεργασία της εταιρίας με τη Hewlett Packard και την Alcatel. Οργανωτική αναδιάρθρωση της εταιρίας, με στόχο την επιτυχή διεκδίκηση μεγάλων και πολύπλοκων έργων υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ των πολλών νέων εγκαταστάσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, το ανακαινισμένο Athens Hilton και η Alpha Bank εμπιστεύονται τη Space Hellas για τη νέα τηλεπικοινωνιακή υποδομή τους. Η εταιρία αναπτύσσει το μεγαλύτερο δίκτυο IP τηλεφωνίας στα Βαλκάνια, στις νέες εγκαταστάσεις της Delta Singular στον Αγ. Στέφανο Αττικής. Συνεργασία της εταιρίας με τη Microsoft. Πιστοποίηση με ISO 9001:2000. Ανάληψη σύνθετων έργων υψηλής τεχνολογίας, όπως o εκσυγχρονισμός της ΕΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η ανάπτυξη συστήματος ασφάλειας για το στρατόπεδο Φακίνου, η υλοποίηση δικτυακής υποδομής στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και πολλά έργα υποδομών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

2005-Σήμερα: Η Space Hellas συμμετέχει δυναμικά σε έργα που αφορούν στον Τραπεζικό και Δημόσιο τομέα (Τράπεζα Ελλάδος, Alpha Bank, συμμετοχή στο «Σύζευξις»), τα οποία ξεπερνούν τα 44 εκ. ευρώ. Η εταιρία αναλαμβάνει την υποστήριξη του Πανελλαδικού δικτύου της ΤΙΜ και την ανάπτυξη της νέας τεχνολογικής υποδομής της Crown Hellas Can, ενώ προχωράει και σε εποικοδομητικές συνεργασίες με τις εταιρίες UTStarcom και Veraz. Ανάληψη του έργου ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής για την Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης και εκσυγχρονισμός του μηχανογραφικού κέντρου του ομώνυμου Δήμου. Η εταιρία αναλαμβάνει σημαντικό έργο που αφορά στην ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΣΕ και στην ασφάλεια των κρίσιμων τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Vivodi. Υλοποίηση του νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Γενικής Τράπεζας και του έργου ασύρματης πρόσβασης στο internet στην πλατεία Συντάγματος. Μεταφορά των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων της Eurobank στα νέα της γραφεία και προμήθεια εξοπλισμού υποδομής για την ανάπτυξη υπηρεσιών e-University, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η εταιρία αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το νέο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την υλοποίηση του «Φίλιππος», του νέου πρωτοποριακού δικτύου υγείας των στρατιωτικών νοσοκομείων. Η Space Hellas αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δικτύου συλλογής μετεωρολογικής πληροφορίας της ΕΜΥ, μέσω της εγκατάστασης ενός από τα πιο σύγχρονα δίκτυα μετεωρολογικών ραντάρ, παγκοσμίως. Τα αστικά ΚΤΕΛ Λαμίας, Λάρισας, Καβάλας και Ηρακλείου Κρήτης αναθέτουν στη Space Hellas την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρησης των αστικών μεταφορών, που περιλαμβάνει συστήματα δυναμικής πληροφόρησης των πολιτών καθώς και αυτόματη έκδοση εισητηρίων. Επίσης, η Space Hellas αναλαμβάνει και ολοκληρώνει το μεγαλύτερο σε έκταση πανελλαδικό ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και το σύστημα για το ηλεκτρονικό εισητήριο και την κάρτα φιλάθλου. Στρατηγική συνεργασία της Space Hellas με τη Sun Microsystems, την Alvarion και την TTI Telecom. H SpaceNet, που ήταν ξεχωριστή εταιρία, ενσωματώθηκε στη Space Hellas και μέσω εσωτερικής αναδιοργάνωσης, δίνεται έμφαση στις υπηρεσίες και εφαρμογές. Επίσης, η SpacePhone ενσωματώθηκε σαν ανεξάρτητο business unit παρέχοντας τη δυνατότητα στην εταιρία να προωθεί σύγχρονες λύσεις προστιθέμενης αξίας που η ίδια αναπτύσσει, μέσω ενός ισχυρού καναλιού διανομής.Η Space Hellas, μετά από τη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της με τη Microsoft, αποκτά την πιστοποίηση Microsoft Gold Certified Partner. Ιδρύεται η Space Hellas Cyprus Ltd και δημιουργείται ο κόμβος British Telecom στη Λευκωσία. Επίσης, ξεκινάει η λειτουργία του δεύτερου τηλεπικοινωνιακού κόμβου της British Telecom στην Αθήνα.

 

 
 
Space Hellas ISO certifications
© Space Hellas 2020 | Privacy Policy | Terms of Use | Sitemap