Space Hellas Logo   Home | Επενδυτές - Δημοσιεύσεις | Νέα | Download | Επικοινωνία   Αναζήτηση  go         
  Εταιρία
  System Integration
  Λύσεις & Υπηρεσίες
Τηλεπικοινωνίες & Δίκτυα
Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες
Υπηρεσίες Κινητής Τηλεφωνίας
Πληροφορική
Ασφάλεια Πληροφοριών
Συστήματα Ασφαλείας
Εφαρμογές
Υποδομές
Φυλλάδια Λύσεων & Υπηρεσιών
  Αγορές
  Τεχνικές Υπηρεσίες
  Υποστήριξη Πελατών
  Έρευνα & Ανάπτυξη
  Ευκαιρίες Καριέρας
SpacePhone - Fixed, Mobile and Internet Services
Space Hellas PULSE - Maximize IT Performance - Guarantee Security Compliance
Space Hellas GUARDIAN - Maximize your Site's Security
Space Hellas among the top System Intengrators in Europe
Space Hellas Twitter Space Hellas Facebook Space Hellas Linkedin Space Hellas YouTube

Microsoft Azure

To Microsoft Azure είναι η cloud πλατφόρμα της Microsoft που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το παραδοσιακό data center, προσφέροντας την δυνατότητα παροχής ευέλικτων υπηρεσιών καθώς και την εξυπηρέτηση χρηστών που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από οπουδήποτε, με οποιαδήποτε συσκευή με ένα συγκροτημένο και ασφαλή τρόπο. Από τις μεγάλες πολυεθνικές που εκτείνονται σε διαφορετικές ηπείρους και έχουν την ανάγκη να διαμοιράζουν αντιστοίχως μεγάλα υπολογιστικά φορτία, μέχρι και την μικρή εταιρεία που αναζητά την γρήγορη δημιουργία ενός web site με παγκόσμια παρουσία, το Microsoft Azure αποτελεί μία πλατφόρμα που μπορεί να μετατρέψει το cloud σε εργαλείο εξυπηρέτησης των εκάστοτε επιχειρησιακών αναγκών.

Οι λέξεις «κλειδιά» στον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων είναι:

  • H Ανοιχτή Αρχιτεκτονική: To Microsoft Azure προσφέρει ένα σύνολο από υπηρεσίες cloud που επιτρέπουν την ανάπτυξη εφαρμογών, υποστηρίζοντας οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού και εργαλείο ανάπτυξης
  • Ευελιξία: To Microsoft Azure μέσα από μία συνεχώς αυξανόμενη βιβλιοθήκη υπηρεσιών προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, από το απλό web hosting μίας εταιρείας μέχρι και την εκτέλεση περίπλοκων υπολογιστικών μοντέλων ΒΙ (Business Intelligence) τα οποία απαιτούν πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ, προσφέροντας υψηλή απόδοση. H ευελιξία επεκτείνεται και στα μοντέλα χρέωσης, καθώς υιοθετείται το μοντέλο "pay as you go", με το οποίο χρεώνονται μόνο οι ενεργές υπηρεσίες ανά λεπτό χρήσης.
  • Αξιοπιστία: To Microsoft Azure εκτείνεται σε 17 διαφορετικά data center στρατηγικά τοποθετημένα ανά την υφήλιο, προσφέροντας 99,95% διαθεσιμότητα και 24*7*365 τεχνική υποστήριξη
  • Συμβατότητα και Ενσωμάτωση με τις υπάρχουσες υποδομές και εφαρμογές που εκτελούνται στα κλασσικά-τοπικά data centers.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Microsoft Azure κατανέμονται σε 4 βασικές κατηγορίες:

  • Compute Services (Virtual machines, web sites, cloud services, mobile services)
  • Network services (Virtual network ως προέκταση του τοπικού data center, Traffic Manager)
  • Data services (Data management , Business analytics, HDInsight, Cache, Backup, Recovery Manager)
  • Application Services (Media Services, Messaging, Notification Hubs, BizTalk Services, Active directory and ID management, Multifactor Authentication)

To ακόλουθο σχήμα προσφέρει μία διάσταση της κατηγοριοποίησης των προσφερόμενων υπηρεσιών του Microsoft Azure:


H Space Hellas, πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft στο ανώτατο επίπεδο για λύσεις Management και Virtualization (Microsoft Gold Partner), επέκτεινε την στρατηγική της συνεργασία και στο Cloud με την υπογραφή enterprise agreement για την μεταπώληση υπηρεσιών Azure σε συνδυασμό με υπηρεσίες της BT και την συνεισφορά της στην παροχή Managed Services.

Ενδεικτικά παρατίθεται μέρος του προσφερόμενου portfolio των υπηρεσιών της Space Hellas στο Microsoft Azure:

Virtual Machines

H υπηρεσία παρέχει ένα περιβάλλον «γενικής χρήσης» στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης εικονικών μηχανών (vm) με πληθώρα εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων (windows, linux). Επιτρέπει την εύκολη και οικονομική ανάπτυξη για σενάρια Development/test, την επέκταση του τοπικού Data center με τον συνδυασμό του Azure Virtual Network και του Express Route της ΒΤ.

Web Hosting

To Azure προσφέρει μία υψηλής διαθεσιμότητας πλατφόρμα για την φιλοξενία web sites σε συνδυασμό με υπηρεσίες caching και CDN. Υποστηρίζει παράλληλα την δημιουργία web applications με τις ποιο διαδεδομένες τεχνολογίες ( C#, Java, PHP, Python, Node.js) και την παροχή τους ως PaaS (Platform as a service) modules, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα vms, για τα οποία το Azure έχει την αυτόματη διαχείρισή τους (OS update, load balancing, patching κλπ).

Έλεγχος Ταυτότητας και Πρόσβασης

To Azure παρέχει ισχυρά εργαλεία για τον έλεγχο της ταυτότητας και της πρόσβασης καθώς και για την διαχείριση χρηστών και ομάδων τόσο στο Cloud όσο και σε υβριδικά περιβάλλοντα. Μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει ως single authentication και management point για τους διάφορους ID providers (Facebook, windows live, Google κλπ). Σε συνδυασμό με υπηρεσίες όπως το Azure Multi-Factor Authentication προστατεύει από την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων χρηστών σε εφαρμογές τόσο εντός της εταιρείας όσο και στο cloud, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Αποθήκευση στο CLOUD

Μέσα από την κατηγορία Data services προσφέρεται η δυνατότητα για ασφαλή και αξιόπιστη αποθήκευση στο Azure. H δυνατότητα για Geolocation Hosting μέσα από 17 διαφορετικά data centers διάσπαρτα ανά την υφήλιο, διατηρεί τα δεδομένα ασφαλή και προσβάσιμα ακόμα και σε περίπτωση καταστροφής.

Backup

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται να κρατάει αντίγραφα των δεδομένων της και να μπορεί εύκολα να τα ανακτήσει. Το Azure προσφέρει έναν οικονομικό τρόπο για να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη είτε με δικά του εργαλεία είτε σε συνδυασμό με λύσεις άλλων κατασκευαστών, δημιουργώντας αντίγραφα με πλήθος πολιτικών τόσο από το τοπικό datacenter όσο και από άλλες υπηρεσίες cloud. Η διαδικασία Backup προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση των δεδομένων.

Site Recovery

Το Azure site recovery βοηθάει στην προστασία κρίσιμων εφαρμογών ρυθμίζοντας την αντιγραφή και ανάκτηση Hyper-v εικονικών μηχανών ανάμεσα σε διαφορετικά sites προσφέροντας διέξοδο στα έξοδα και την πολυπλοκότητα που εμπεριέχει μία υλοποίηση ενός φυσικού DR site. Η επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων sites μπορεί να είναι κρυπτογραφημένη. Υπάρχει συνεχής έλεγχος της κατάστασης των διαφόρων υπηρεσιών και γίνεται αυτόματη μεταγωγή στο DR site σε περιπτώσεις διακοπής τους από το πρωτεύον Site, εξυπηρετώντας ακόμη και τα πλέον πολυεπίπεδα περιβάλλοντα.

Express Route VPN

To ExpressRoute παρέχει μια γρήγορη και πιο αξιόπιστη σύνδεση στο Azure μέσω του MPLS δικτύου της BT, καθιστώντας το κατάλληλο για σενάρια και στρατηγικές υψηλής διαθεσιμότητας, όπως periodic data migration, replication για business continuity, disaster recovery. Επιπροσθέτως, δημιουργεί μια ασφαλέστερη και γρηγορότερη προέκταση της υπολογιστικής και αποθηκευτικής ικανότητας στο υπάρχον κέντρο δεδομένων μέσα από την απευθείας σύνδεσή του με τις υπηρεσίες Azure, παρακάμπτοντας το Internet, όπως φαίνεται και στα ακόλουθα σχήματα:


Κλασική υλοποίηση με point-to-point και Windows virtual network


Υλοποίηση MPLS VPN με Express Route

Cloud Managed Services

H παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών παρακολούθησης και διαχείρισης υπηρεσιών του Azure για λογαριασμό του πελάτη μέσα από ένα σύγχρονο κέντρο διαχείρισης σε 24ωρη βάση.

Το Azure αλλάζει σήμερα ριζικά τον τρόπο και τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις, μετατρέποντας τις τεχνολογικές υποδομές και τις εφαρμογές σε επένδυση, μοχλό ανάπτυξης και ευέλικτες υπηρεσίες, που εξελίσσονται μαζί με την επιχείρηση και παρέχονται με κόστος ευθέως ανάλογο της χρήσης τους. Η μετάβαση σε cloud περιβάλλον μέσω του Windows Azure πραγματοποιείται εύκολα και χωρίς σημαντική επιβάρυνση της λειτουργίας της επιχείρησης ενώ μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης και λειτουργίας της υποδομής ΙΤ.

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η Space Hellas είναι μοναδικά εστιασμένη στη διάθεση λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελληνική αγορά, συνδέοντας με επιτυχία, διεθνείς κατασκευαστές, συνεργάτες και πελάτες. Το Microsoft Azure αποτελεί μια στρατηγική επιλογή της Space Hellas για την διάθεση αναβαθμισμένων υπηρεσιών στο cloud, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών στους τομείς του Platform as a Service και Infrastructure as a Service, καθώς και εξειδικευμένες ανάγκες κάθετων αγορών. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες managed services και την στρατηγική συνεργασία με την BT.

Διαχείριση ΙΤ Συστημάτων
Διασφάλιση Υπηρεσιών
Storage Consolidation & Data Management
Servers
Λύσεις Microsoft
Microsoft Azure
B/OSS
Συνεργασίες
 
 
Space Hellas ISO certifications
© Space Hellas 2020 | Privacy Policy | Terms of Use | Sitemap